PWS_pressphoto_2015_web

Toon alles, Muziek

Pushin Wood Soundsystem

19 sep , 2015  

Drie DJ’s/producers uit Groningen, die sinds 2005 aan de dansbare weg timmeren.

Pushin Wood Soundsystem ontstaat in 2005 bij de première van de skate-film Pushin Wood, mede door hen geproduceerd. Sindsdien hebben ze getourd in Cuba en Duitsland, hebben een aantal (vinyl)platen op hun naam staan en hebben ze comics uitgebracht.

Optredens zijn er door het land bij  onder meer Soulclap, Clash en een radio-optreden bij Giel Beelen. De DJ’s zijn tevens verantwoordelijk voor de Bambeats-avonden in Simplon, waar ze artiesten naartoe halen die hun inspireerden zoals Mr Scruff en DJ Format. Maar ze zijn evenzeer beïnvloed door ‘oudjes’ als James Brown, Fela Kuti en Joe Bataan.

De tour in Cuba is het resultaat van het winnen van de ‘Gilles Peterson remix contest’ in 2011, een online DJ-wedstrijd. Opdracht is een eigen interpretatie te geven van twee Cubaanse nummers Arroz con Pollo and La Revolución del Cuerpo. Uit meer dan 100 inzendingen komt Pushin Wood als winnaar uit de bus. Gilles Peterson, vermaard DJ, initiatiefnemer van Havana Cultura en de remix contest meldt over de winnende Pushin Wood-remix: “This adventurous and daring remix will work on the great majority of the most intuned dance floors. It is firmly transplanted in my Itunes!”

Naast de Bambeats-avonden runnen de heren sinds 2012 ook Bambeats Records, een DIY platenlabel.

Pushin Wood op Facebook

De website van Pushin Wood Soundsystem


Comments are closed.